Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Öğretmen Tümay Ongan: Bandırmayı unutamam”

Öğretmen Tümay Ongan:  Bandırmayı unutamam”

Bandırma'da 1972-1999 yılları arasında beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Tümay Ongan, Bandırma'nın yüreğimdeki yeri ayrıdır” dedi. Kendisi gibi beden eğitimi olup, 46 yıl hizmet veren Aysel Ongan ile birlikte emekliliklerini Balıkesir'in Güre il

Bandırma’da 1972-1999 yılları arasında beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Tümay Ongan, “Bandırma’nın yüreğimdeki yeri ayrıdır” dedi. Kendisi gibi beden eğitimi olup, 46 yıl hizmet veren Aysel Ongan ile birlikte emekliliklerini Balıkesir’in Güre ilçesinde sürdüren Tümay Ongan, 27 yıl süreyle görev yaptığı Bandırma ile ilgili duygularını şöyle açıkladı:
“Bandırma’da önce Bandırma Ortaokulu, ardından da uzun yıllar Ticaret Lisesi’nde görev yaptım. O dönemde Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin beden eğitimi öğretmeni Emin Karabulut’tu. Emin Bey, çok çalışkandı. Eşofmanını üstünden hiç çıkarmazdı. Endüstri Meslek Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Fevzi Teker de çok çalışkan ve dürüsttü. Daha sonraki yıllarda Bursa’daki fakültede beden eğitimi bölüm başkanlığı görevinde bulundu. O yıllarda Bandırma’da basketbol sporu da iyi durumdaydı. 1976’dan sonra benim de çabalarımla Bandırmaspor’un basketbol şubesi kurulurken, ayrıca Sunullah Gençlerbirliği, Sanayispor ve Çelikspor amatör kulüplerinin basketbol takımları da vardı. Bu takımlar, Balıkesir’de, 8 takımın katıldığı deplasmanlı ligde mücadele verdi.”
O dönemlerde Hasan Sur’dan başlamak üzere daha sonra gelen Bandırma Belediye Başkanlarının da spora destek verdiklerine dikkati çeken Ongan, “Bu arada Mustafa Kılkışlı ve 17 Eylül Spor Kulübü Başkanı İlhami Özsöyke’nin(Ahbap İlhami) de amatör spora desteklerini unutamam” dedi.
Eski yıllardaki beden eğitimi öğretenlerinin mesleklerine daha bağlı olduğuna işaret eden Tümay Ongan, “Daha sonraki dönemlerde mektupla eğitim yoluyla bile beden eğitimi öğretmeni yapıldı. Böyle öğretmen yetişir mi?” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı